Súria també ajuda a recuperar la memòria de les persones

suria historria En una visita que hem fet a Súria hem constatat el gran interès que han demostrat vers el Projecte del “Llibre de la Vida” i a més de donar-li suport ens han convidat a que hi anem a explicar-ho en una jornada oberta a la ciutadania.

Durant la visita ens han donat dos llibres per explicar-nos l’important tasca que han començat a fer en la recuperació de la memòria popular:suria caramelles

Súria, Historia en imatges 1894-1975 és un llibre editat pel l’Ajuntament de Súria i el Centre d’Estudis del Bages i presenta dos grans nuclis d’interès, primer perquè és un recull de tota la història del poble gràcies a l’empremta deixada en suport fotogràfic i l’altra perquè és una important aportació a la historiografia local.

D’aquest llibre hem triat una imatge de les Caramelles ja que aquest és un tret de la cultura popular molt fortament arrelat a aquesta població del Bages.

Súria, ahir i avui és un llibre de l’autor Josep Massana i Portella, amb el suport de l’Ajuntament de Súria, que va sorgir, com diu l’autor, desprès de contemplar dues fotografies antigues de la seva ciutat. suria ahir avuiEl fet d’esbrinar el que es veia des de les fotografies li va dur a recuperar tota una memòria que poc a poc s’anava perdent.

Com asuria riuada exemple d’aquests antigues fotografies hem triat una de la riuada del 1907, potser perquè com a terrassencs hem patit molt també els estralls de les riuades o rierades, com en diem aquí.

Donem doncs les gràcies als amics de Súria per el seu acolliment i suport i els encoratgem a que segueixin la tasca de recuperació de la memòria que ja han endegat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s