Memorialisme

Benvolguts amics,

En el marc de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural celebrarà a la tardor les 4es Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic a la Roca del Vallès, que enguany giraran a l’entorn del Memorialisme Popular.

  • Entenem per Memòria Popular aquella que té a veure amb els records sobre la vida quotidiana i les formes de vida individuals o col·lectives, i de l’imaginari creat i recreat al seu entorn. La diferenciem, en aquest sentit, de la que gravita a l’entorn d’algun episodi o eix polític.
  • Les formes més habituals en què es recull aquesta memòria són els diaris personals i les entrevistes individuals o grupals, per bé que no són les úniques: tallers, tertúlies, converses… el ventall és cada cop més ampli, tant com gran ho és l’interès que desperta aquest tema entre investigadors i gestors comunitaris.

La comissió encarregada de l’organització de les jornades està formada per entitats amb un ampli bagatge en el tema: l’associació El Llibre de la Vida, l’Arxiu de la Memòria Popular de l’Ajuntament de la Roca del Vallès, el projecte Univers d’Històries d’Europa al Món, la cooperativa l’Arada – Creativitat Social i la pròpia Direcció General de Cultura Popular.

  1. Ara aquesta comissió fem una crida perquè ens doneu a conèixer les vostres experiències a l’entorn d’aquesta temàtica.
  2. Després en farem una selecció, tenint en compte l’originalitat, complexitat, la temàtica i la diversitat territorial.
  3. També volem conèixer aquelles persones o equips que hi han reflexionat, que han analitzat el tema i que per tant poden oferir una mirada àmplia sobre el fenomen així com possibles estratègies de futur.
  • Per a qualsevol de les dues possibilitats, us demanem que ens faciliteu:* Nom de la persona, entitat o empresa
    * Títol
    * Resum de l’experiència o de l’anàlisi realitzada

Envieu-les a rcosta@gencat.cat abans del 22 de març

També ens ho podeu fer arribar info@llibredelavida.com

Podeu visualitzar un vídeo sobre les jornades aquí: http://votv.xiptv.cat/la-roca-del-valles/capitol/la-roca-seu-de-les-iv-jornades-nacionals-del-patrimoni-etnologic

Anuncis