Tallers

L’associació el Llibre de la Vida promou un seguit de Tallers, virtuals i presencials, adreçats a donar valor als records i a procurar que no es perdin:

Tallers virtuals amb vídeos motivacionals, per estimular els records de la Gent Gran:

Podeu veure una presentació a: https://www.flipsnack.com/F9D7C7FF8D6/presentaci-videos-interactius-associaci-llibre-de-la-vida.html

Objectiu:

  • Disposar de nous vídeos que serveixin d’eines virtuals des de les que poder estimular els records de les persones grans sense necessitat de presència física i que permetin visualitzar-los des de casa o des dels casals, centres cívics, biblioteques, llars, etc.

Impulsors /  Organitzadors:

  • Associació el Llibre de la Vida
  • Ajuntament de Terrassa

Format:

  • Mitjançant fotografies i vídeos es realitza una presentació en power point que posteriorment s’edita en format de vídeo amb un dinamitzador que acompanyarà la visualització dels seus diferents apartats.
  • Amb aquest format podem estimular la generació de records fent preguntes o proposant que recordin el nom o a on era el que s’anirà presentant i això ajuda a la memòria del públic al qui va dirigida aquesta proposta.

Taller virtual “Una tarda de cinema” sobre els records dels cines de Terrassa:

Més info a: https://llibredelavida.wordpress.com/taller-virtual-una-tarda-de-cinema-sobre-els-records-dels-cines-de-terrassa/

S’ha triat la temàtica dels cinemes de la ciutat perquè creiem que pot generar molts records ja que tothom ha anat alguna vegada al cinema i en té records de com eren abans aquests establiments, de les sessions dobles, del NO-Do, dels acomodadors, de les diferents sales que hi havia a la ciutat, de la censura, etc.

En format de vídeo interactiu, es va realitzar el segon semestre del 2020 i es va difondre des de l’Àrea de Promoció de la Gent Gran de l’Ajuntament de Terrassa.

Podeu veure el vídeo i estimular els vostres records aquí:

Taller virtual “Dolços Records” sobre els records de les pastisseries de Terrassa:

Més info a: https://llibredelavida.wordpress.com/taller-virtual-dolcos-records-sobre-els-records-de-les-pastisseries-de-terrassa/

S’ha triat la temàtica de les pastisseries de la ciutat perquè creiem que pot generar molts records ja que tothom ha anat alguna vegada ha comprar a una pastisseria i en té records de com eren abans aquests establiments, de quins tipus de pastissos es feien, dels sabors, de quin pastís es comprava per cada festa: el volant de Sant Cristòfol, el tronc de Nadal, els tortells dels diumenges, les garlandes pel dia de la Palma, etc.

En format de vídeo interactiu, es realitzarà el primer semestre del 2021 i es difondrà des de l’Àrea de Promoció de la Gent Gran de l’Ajuntament de Terrassa.

Podeu veure el vídeo i estimular els vostres records aquí:

Taller virtual “Records de la Festa Major de quan érem petits”:

Més info a: https://llibredelavida.wordpress.com/taller-records-de-la-festa-major-de-quan-erem-petits/

El 2020 i per culpa del Covid-19 es va tenir que suspendre la Festa Major de Terrassa.

Aquest taller va ser una proposta de participació ciutadana amb l’objectiu de que tothom pugés explicar com va viure la Festa Major de Terrassa quan era petit i fes arribar els seus records, textuals, orals o fotogràfics a la resta de la ciutadania i aquests ajudessin als demés a recordar.

PDF amb informació del taller: La festa major de quan erem petits

Podeu veure un vídeo sobre la Festa Major de Terrassa del 1975 aquí:

Taller virtual “Tornem al Cole” sobre els records de les escoles de Terrassa:

Més info a: https://llibredelavida.wordpress.com/taller-virtual-tornem-al-cole-sobre-els-records-de-les-escoles-de-terrassa/

S’ha triat la temàtica de les escoles de la ciutat perquè creiem que pot generar molts records ja que tothom ha anat a l’escola i en té records de com eren abans, de com eren les velles escoles d’un sol professor o del tipus d’ensenyança que es rebia, o de com eren les classes o les estones d’esbarjo, dels jocs que es feien al patí, dels càstigs o recompenses que es rebien, de com s’ensenyaven els mestres, etc.

En format de vídeo interactiu, es realitzarà el segon semestre del 2021 i es difondrà des de l’Àrea de Promoció de la Gent Gran de l’Ajuntament de Terrassa.

Podeu visualitzar el taller a: https://youtu.be/kxkuLPF0YxI

Taller presencial “Records de Tota una Vida”:

El “Taller Records de tota una Vida” és una proposta d’estimulació cognitiva que ajuda a la gent gran a recordar, de manera natural, experiències passades amb la finalitat d’ajudar a estimular la seva capacitat d’autoreconeixement alhora que contribueix a mantenir la seva identitat i a rememorar el que va passar en la seva vida.

La finalitat del Taller és induir a les persones participants cap a la seva memòria emocional i propiciar-ne els records personals positius. D’aquesta manera, el que es pretén és afavorir l’àmbit psicològic, sòcio-relacional i emocional dels participants.

Podeu veure una explicació més exhaustiva en aquest pdf: Taller Records de tota una vida

Taller presencial “Donem Valor als records”:

El Taller “Donem Valor als Records” és una proposta que combina la part didàctica amb el lleure i que ajuda als nens a recordar de manera natural experiències seves o de la seva família.

La finalitat del Taller és que apareguin a donar “Valor als Records” i que el què esbrinin els ajudi a entendre millor el seu entorn més proper.

Taller presencial “Records de la Cultura Popular”:

El “Taller Records de la Cultura Popular” és una proposta d’estimulació cognitiva que ajuda a la gent que d’alguna manera hagi participat en esdeveniments de Cultura Popular a recordar, de manera natural, experiències passades amb la finalitat d’ajudar a estimular la seva capacitat d’autoreconeixement alhora que contribueix a mantenir la seva identitat, a rememorar el que va passar en la seva activitat i tanmateix pot ajudar a recuperar tradicions populars que podrien caure en l’oblit.

Llibrets per recollir els Records dels Tallers:

L’Associació El Llibre de la Vida també pot editar en format de llibret un recull dels records que surtin en cadascun d’aquests tallers, prèvia acceptació del pressupost corresponent.

Aquí podeu veure el Llibret del Recull de Records d’un Taller realitzat al barri de can Palet de Terrassa:

Compaginació llibre records de can Palet final

Si voleu rebre més informació sobre aquests tallers podeu demanar-ho a: info@llibredelavida.com

El Joc dels Records:

Properament presentarem un joc per estimular els records: