Tallers

L’Associació el Llibre de la Vida promou un seguit de Tallers adreçats a donar valor als records i a procurar que no es perdin:

Taller Records de la Festa Major de quan érem petits:

Aquest any a causa del Covid-19 s’ha hagut de suspendre la Festa Major de Terrassa 2020.

Aquest taller és una proposta de participació ciutadana amb l’objectiu de que tothom pugui explicar com va viure la Festa Major de Terrassa quan era petit i faci arribar els seus records, textuals, orals o fotogràfics a la resta de la ciutadania i aquests ajudin als demés a recordar.

Amb els recull de records s’editarà un llibret que es distribuirà gratuïtament a les biblioteques, centres educatius, llars de la gent gran i centres cívics de la ciutat.

PDF amb informació del taller: La festa major de quan erem petits

Taller Records de Tota una Vida:

El “Taller Records de tota una Vida” és una proposta d’estimulació cognitiva que ajuda a la gent gran a recordar, de manera natural, experiències passades amb la finalitat d’ajudar a estimular la seva capacitat d’autoreconeixement alhora que contribueix a mantenir la seva identitat i a rememorar el que va passar en la seva vida.

La finalitat del Taller és induir a les persones participants cap a la seva memòria emocional i propiciar-ne els records personals positius. D’aquesta manera, el que es pretén és afavorir l’àmbit psicològic, sòcio-relacional i emocional dels participants.

Podeu veure una explicació més exhaustiva en aquest pdf: Taller Records de tota una vida

Taller Donem Valor als records:

El Taller “Donem Valor als Records” és una proposta que combina la part didàctica amb el lleure i que ajuda als nens a recordar de manera natural experiències seves o de la seva família.

La finalitat del Taller és que apareguin a donar “Valor als Records” i que el què esbrinin els ajudi a entendre millor el seu entorn més proper.

Taller Records de la Cultura Popular:

El “Taller Records de la Cultura Popular” és una proposta d’estimulació cognitiva que ajuda a la gent que d’alguna manera hagi participat en esdeveniments de Cultura Popular a recordar, de manera natural, experiències passades amb la finalitat d’ajudar a estimular la seva capacitat d’autoreconeixement alhora que contribueix a mantenir la seva identitat, a rememorar el que va passar en la seva activitat i tanmateix pot ajudar a recuperar tradicions populars que podrien caure en l’oblit.

Llibrets per recollir els Records dels Tallers:

L’Associació El Llibre de la Vida també pot editar en format de llibret un recull dels records que surtin en cadascun d’aquests tallers, prèvia acceptació del pressupost corresponent.

Aquí podeu veure el Llibret del Recull de Records d’un Taller realitzat al barri de can Palet de Terrassa:

Compaginació llibre records de can Palet final

Si voleu rebre més informació sobre aquests tallers podeu demanar-ho a: info@llibredelavida.com