Conferència sobre “Les fosses de la Guerra Civil” per Assumpció Malgosa al Rotary Terrassa

rellotge 1La terrassenca Assumpció Malgosa donarà una conferència oberta a la ciutat amb el títol de Les Fosses de la Guerra Civil, 80 anys desprès. Assumpció Malgosa Morera, catedràtica d’Antropologia Física, de la Universitat Autònoma de Barcelona i responsable del Grup de Recerca GROB serà la convidada en el sopar-conferència obert a la ciutat i organitzat pel Rotary Club de Terrassa el proper dimarts 9 de febrer a l’Hostal del Fum.

Com a especialista en  l’estudi de les restes humanes i la seva individualització li ha comportat el desenvolupament de distintes línees de recerca i la posada en marxa de diverses metodologies d’estudi.

En relació al tema de les fosses de la guerra Civil i com experta en antropologia física en el 2003 va participar en la redacció d’un protocol preliminar encarregat a l’IMLC sobre informe sobre les proves més eficaces i fiables per a la identificació dels cadàvers, especialment sobre la viabilitat de les proves d’ADN com a mitjà d’identificació genètica de les persones enterrades en fosses comunes.Fosses-Guerra-Civil-Assumpcio-Malgosa1

Al 2008 va ser la responsable del  projecte per a l’excavació i posterior anàlisi de les restes humanes de la Fossa de la Guerra  Civil de Gurb, projecte sol·licitat per la Generalitat de Catalunya a fi d’elaborar un protocol d’actuació per a la obertura de fosses de la Guerra civil a Catalunya. Els treballs també van servir per a la redacció del Reglament que es va elaborar en paral·lel a la tramitació parlamentaria de la llei.

Des de 2009 fins a l’actualitat es membre del Comitè Tècnic per a la Recuperació i la Identificació de Persones Desaparegudes durant la Guerra Civil i la Dictadura Franquista i ha estat la comissaria de l’exposició: Les fosses de la Guerra Civil: un passat no oblidat (2010), de la que se’n va editar un llibre.

Entre moltes altres participacions i estudis, destaquem que al 2013 va participar en el Grup de Treball sobre les desaparicions forçades o involuntàries, del comitè contra la desaparició forçada  de la ONU.

El Llibre de la Vida es vol sumar a aquesta iniciativa i us fa saber que el sopar-conferència és obert i qui es vulgui apuntar només ha d’enviar un mail a rotaryterrassa@gmail.com. El preu és de 20 € per persona.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s